Joulu sitten tuli .. ja .. meni.
Koirulit sai normaalit pehmeät paketit, eli pehmolelut sekä tietysti puruluita, sekä röhkivä possu löytyi paketista. Leksu ensin vähän säikähti sen röhkö-ääntä, mutta ei ole sen jälkeen ollut kiinnostunut koko otuksesta. Taraa kiinnostaa, mutta ei kuitenkaan ole kelpuuttanut sitä leikkiin, no ehkä se joskus vielä kelpaa.

On ollut oikein mukavat ulkoiluilmat ja aatto aamunakin käytiin vielä metsälenkillä, joulupäivät meni lähinnä löhöillessä ja syödessä.
Lauantaina palattiin "reippaina" lenkkeilemään, mutta myöntää täytyy, oli pakko kiertää lyhyempi lenkki, ei yksinkertaisesti jaksanut kävellä pitempää reittiä. Sunnuntaina meni sitten jo tuo n. 10 km lenkki ja mukavalla vauhdillakin.
Tarastakin on kehkeytynyt lähes "kunnon koira" ei mitään hirveitä etäisyyksiä hajujen perään ja palasi vähän väliä hakemaan makupalaa ihan omatoimisesti. Loppumatkalla kulki vähän liiankin tiiviisti seuraten, kaunista seuraamista sinänsä, mutta ehkä vähän väärä paikka ja aika.
Totesimmekin Marian kanssa, että Taraa täytyy juoksuttaa tunnin verran ennen tokoharkkoja/-kokeita, niin on saanut karistettua liiat hötkyilyt pois. Tota täytyy joskus kokeilla miten tokoilu sujuu metsälenkin päätteeksi.

Nyt olen vihdoinkin saanut aikaiseksi ilmoittautua TVA:n tokoryhmään, jospas sitä vaikka yrittäisi osallistua ainakin yksiin toko kokeisiin ensi vuonna (tää ei ollut uuden vuoden lupaus), unelmiahan pitää olla ;-).

Raketit tai jotkut uuden vuoden paukut, mitä sitten ovatkin, ovat poksahdelleet täällä jo heti kun niitä alettiin myymään, eli lauantaista alkaen, että raivostuttaa murr ..
Nyt ei ole enää Verttiä jolle tää olis tosi kauheeta, en vois viedä sitä lainkaan lenkille, onneksi Tara eikä Leksukaan näytä välittävän. Eilenkin kun teimme lenkin (1,5 tuntia) laskin että paukahduksia kuului 7-8 ja pari ihan lähituntumassa, että ei ole kyllä helppoo niillä joiden koirat pelkää noita paukahduksia.

Töitäkin on tarvinnut tehdä tässä välillä, elikkä olen kolme päivää tällä viikolla töissä ja sit taas jatkan lomailua, tulee pitkä vapaa kun olen ottanut lomapäivät tohon perjantaille ja maanantaille, niin että kun huomisen päivän vielä kestän niin sitten taas pääsee lenkkeilemään useana päivänä peräkkäin, ihanaa.
Täytyisi esteitäkin vähän käydä kokeilemassa, keppikulmaa ja sen semmosta ja Leksun kanssa täytyis harjoitella paikallaan pysymistä ja ohjaukseen keskittymistä.