No niin, nyt on tämän vuoden viimeiset tokoilut saatu suoritettua. Vaikka tuomarin mielestä olemme Taran kanssa hyvä pari ja meitä on mukava katsella, niin tämä koe jää ehkä Taran viimeiseksi ellei jotain mullistavaa parannusta tule lähivuosien aikana tapahtumaan. Paikalla makaaminen tuottaa kokeissa pahoja ongelmia. Harjoiteltu on eri koirien kanssa ja eri paikoissakin, on ollut erilaisia häiriötekijöitä, olen mennyt piiloon ja muut ovat jääneet tekemään omia harjoituksiaan siihen ympärille, Tara pysyy kuitenkin  paikallaan näissä harjoituksissa, mutta kun tulee kisatilanne se ei siellä pysy. Ilmoitin Taran Kokemäelle ihan vaan testatakseni pysyykö paikalla makuussa tutulla kentällä missä kaikkein eniten on harjoiteltu. Tulos oli, että ei pysy joten nyt lyötiin hanskat naulaan. Tara ei siis saanut yhtään tulosta VOI-luokasta vaikka hienosti menneitten harjoitusten perusteella olisi pitänyt tulos tulla, mutta näin siinä sit vaan kävi.

Myös Sinna tokoili AVO-luokassa ja saatiin 2-tulos, harmillisesti tuli kaksi nollaa. Noutohan ei ole meiltä onnistunutkaan yhdessäkään kokeessa, mutta tuo toinen nolla tuli liikkeestä seisomisesta ja se jäi vähän kaivelemaan, kun en sitä Sinnalle muistuttanut mieliin ennen koetta, nyt meni seisomisen sijasta maahan. Sinnalla on ollut usein tapana ennakoida tätä liikettä ja siksi en sitä ole ottanut ennen koetta. Tässä siis saatoimme menettää 1-tuloksen (kolmannen) ja näin myös TK2 tunnuksen, pisteitä olis saatu seisomaan jäämisestä vaikka olis ennakoinut, joten harmittaa .. harmittaa.

Nyt sitten tähdätään Sinnan kanssa ensi kesänä VOI-luokkaan jos saadaan talven aikana  nouto onnistumaan, siihen aijon käyttää naksutinta joten katotaan sitten jatkossa miten edistytään.

Tässä vielä Sinnan saamat arvostelut:
Paikalla makaaminen  10
Seuraaminen taluttimetta 8
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5
Luoksetulo  9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
Noutaminen  0
Kauko-ohjaus  8
Estehyppy  10
Kokonaisvaikutus  8,5
Pistemäärä yhteensä  144,5  II-tulos  (sij. 3)