Vihdoinkin olen saanut jotain pientä tehtyä koirusten kanssa.

Keskiviikkona käytiin taas kiekkokaukalon lähettyvillä kuuntelemassa kiekon http://www.cosgan.de/images/midi/sportlich/b035.gif  "laukauksia". Olin ensin tien toisella puolella n 20 m päässä kaukalosta. Siihen asti Leksu kulki ihan normaalisti mutta sitten häntä laski ja olisi halunnut lähteä takaisin. Siihen siis pysähdyimme ja aloin namittamaan Taraa ja Mallaa, Leksu ei ensin huolinut nameja mutta parin minuutin jälkeen sen verran jo sai toimintakykyä takaisin että suostui ottamaan tarjotut makupalat. Siinä sitten namittelin vähän aikaa ja aloin höpsöttämään koiria, Leksulla häntä heilui ja tuli mukaan leikkiin. Sit lähdin ottamaan muutamia askelia siinä parkkipaikalla kohti kaukaloa ja takaisin, välillä namittaen, kun tää onnistui ilman suurempaa pelkoa, lähdettiin tien toiselle puolelle luistinradan viereen. Siinä taas namituksia ja muutaman askeleen kävelyä edes takaisin. Leksu ei tykännyt siinä olla sen näki selvästi, ei kuitenkaan mennyt toimintakyvyttömäksi vaan otti tarjotut namit eikä häntäkään laskenut kuin aavistuksen. Tätä täytyy jatkaa ensi viikolla uudestaan.

Torstaina käytiin Marian sakin kanssa töiden jälkeen metsälenkillä Järilän maastossa otsalamput apuvälineenä. Tuli käpöteltyä vähän runsas tunti, ilma oli oikein sopiva ulkoiluun, eikä tarvinnut kuin kerran ottaa Taran jalkapohjista kokkareet pois.

Perjantaina iltalenkin yhteydessä kävin tossa koirakentällä ja otettiin vähän paikkamakuuta, tein pienen lenkin ja palasin palkkaamaan, tää harjoitus oli tietysti lähinnä Mallalle tarkoitettu, vaan eivät toiset sitä onneksi tienneet =), olivat varsin tyytyväisiä, kun jotain tehtiin. Taralle otin vielä parit kepille lähetykset.

Tänään aamulla/aamupäivällä käytiin taas Marian, Pippan ja Rokin kanssa lenkkeilemässä Järilässä. Voi kun oli ihana ilma ja lenkkeiltyä tulikin puolisentoista tuntia. Malla oli varsin tyytyväinen kun Rokki suostui leikkimään sen kanssa vähäsen aikaa, se olisi rökittämässä koko ajan Leksua ja mun on pakko ollut puuttua siihen, joten Leksu tuleekin aina mun jalkojen väliin kun huomaa Mallan vaanivan tai kun yrittää päästä Mallasta eroon.

Illansuussa oli tarkoitus tehdä vain puolen tunnin lenkki ja vasta illalla pidempi, vaan kuinkas kävikään. Ilma oli niin ihanan oloinen etten millään malttanut lähteä kotiin päin, niimpä tuli tehtyä vähän tottistakin lenkkin välissä. Menimme yhdelle parkkipaikalle ja siinä jatkettiin paikkamakuu harjoituksia. Nyt etenin suoraan koirista pois ja palasin palkkaamaan. Tein virheen kun en osannut lopettaa ajoissa ja tein liian monta toistoa. Leksu ei ole niitä kärsivällisimpiä koiria, joten se ei enää jaksanut pysytellä maassa vaan nousi istumaan, joten Mallakin tuli levottomaksi. Tästä taas kantapään kautta opittiin että vain kolme toistoa ja sillä siisti.

Sitten jatkettiin lenkkiä ja paluumatkalla poikettiin koirakentälle. Siellä otettiin penkin kiertoa, Taralle keppejä molemmin puolin ja Mallalle neljää keppiä. Leksukin halusi joten sekin pääsi menemään kepit kertaalleen.

Sit huomasin oksan pätkän kentällä ja heitin sen Mallalle ja koitin saada tuomaan mulle. Ei onnannut. Malla alkoi vaan pureksimaan sitä ja hetken päästä jätti siihen. Pyysin Taraa etsimään sen, se toi sen mulle ja sai palkaksi namia, uusi heitto ja Tara hakemaan. Sit koitin uudestaan Mallalle samaa. Kepin luo lähti kyllä heti käskystä, mutta edelleenkään ei lähtenyt tuomaan sitä mulle. Tehtiin siis Taran kanssa useita noutoja joihin Malla yritti mennä väliin, mutta Tara piti kepn tai jopa otti sen Mallalta, että sai palautettua sen.

Sitten koitin uutta tekniikkaa, komensin Taran odottamaan ja menin itse maahan kontalleni, heitin kepin metrin päähän ja pyysin Mallaa hakemaan. Malla otti kepin suuhun ja kun olin ihan vieressä sain houkuteltua sen lähemmäksi niin että sain kepistä kiinni, kiitin ja palkkasin. Tätä tehtiin varmaan viitisen kertaa, sit heitin ihan kokeeksi kepin pitemmälle ja Malla perään, pyysin tuomaan sen ja  Malla toi JEE!! Palkaks paljon nameja ja piletystä.Nauru  Tähän myös lopetimme ja jatkamme joku toinen ilta.

Kotona vielä illemmalla jatkettiin joskus viime vuoden puolella aloitettua "koulua" josta on ilmeisesti ollut jonkinlaista lomaa Nolostunut, kun ei mitään olla tehty. Malla opettelee nyt sanaa "sivu" ja sanalle oikeaa paikkaa.

Huomenna taas aamusella metsälenkille ja illemmalla onkin Taralle ja mulle agikoulutusta. Menemme WeCan hallille Jenni Leinon koulittaviksi, toivottavasti jotain jää muistiinkin tulevaisuutta hyödyntämään.