Maanantaina lähdettiin käymään Porissa, ensin käytiin katsomassa Piken sakkia. Ensin otettiin Malla yksin pihaan, mutta kun sisältä kuului koirien haukuntaa, muuttui se heti arkailevaksi. Malla pelkää jostain käsittämättömästä syystä koirien haukkumista, ihan kotioloissakin. Sitten vein sen autoon odottelemaan ja otin Taran ja Leksun pienelle lenkille Emman, Ellin ja Mindin kanssa. Joku kuvakin saatiin sentään jotenkin onnistumaan.

1247046906_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247046921_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Otettiin myöhemmin Malla uudestaan pihaan ja uskalsi pikkasen reippaamin jo siellä haistella, mukaan otettiin Piken koirista partis Mindi. Kauhistus! mikä olikaan tuo iso ja karvainen, Malla huusi vaikka toinen ei ollut vielä edes haisteluetäisyydellä. Käytiin pikkuisen mestän puolella kävelemässä, siellä meni ihan hyvin, Malla oli kyllä varuillaan, mutta häntä nousi ylös joten pahimmista peloista pääsi yli. Samaan kuvaan saatiin Mindin kanssa, vaikka ei kovin lähelle uskaltanut mennä.

1247046951_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247046998_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paluumatkalla kotiin poikettiin Porin Musti&Mirrin liikkeessä. Malla oli ensin mun sylissä kun mentiin liukuovista sisään ja pitkää kaikuvaa käytävää pitkin. Laskin tyttösen sitten liikkeen lattialle ja siitä lähdettiin tutkimaan käytävät ihan rauhassa. Kivasti Malla tassutteli häntä reippaasti ylhäällä, kunnes vastaan tuli lattialla seisova iso dinosauruspehmolelu. Malla kulki tutkien ja yhtäkkiä se bongas dinon edessään, ääk! teki aikamoisen loikan taakseppäin kun säikähti sitä, mutta ei hätää kun pysyin paikallani meni Malla lopulta haistamaan mikä siinä kököttää ja sit jatkettiin matkaa, hyvin siis palautui pelästyksestään, hienoa. Kun oli saatu ostokset tehtyä lähdettiin jatkamaan matkaa. Ensin pitkää käytävää pitkin tepasteltiin ja tultiin ekalle liukuovelle, siinä otettiin pari askelta taakseppäin kun ovet aukesivat, mut tuli kuitenkin ovesta ulos, seuraavat kaksi liukuovea eivät tuottaneet minkäänlaista reaktiota, jees! ihan kivasti meni tämä opintoretki.

Matkalla poikettiin vielä Hossuun pienelle metsälenkille ja jäätiin sen jälkeen ottamaan muutamalla esteellä agia Leksun ja Rokin kanssa.

Oletin että Malla olisi tosi väsynyt päivän tapahtumien jälkeen, mutta kaikkea muuta. Oliko niin iloinen kun tultiin kotiin, vai mikä lie ollut, mutta noin kohelilla päällä en sitä ole vielä ennen nähnyt. Siinä mentiin vauhdilla ulos ja sisälle aina eri lelun kanssa ja matkalla niitä leluja "tapettiin" ja heiteltiin komeassa kaaressa ilmaan, meinas isommat koirat tossa vauhdissa jo jäädä jalkoihin. Ja vielä lisäys, vauhtia riitti vielä myöhemmin illallakin niin paljon että sillä pääsi hyppäämään koirien nojatuoliin ja voi sitä onnen autuutta mikä paistoi silmistä kun sinne pääsi, eikä sieltä sitten tultu pois vaan jäätiin sinne nukkumaan.

Muuten, aamulla koitti mennä samaiseen tuoliin, vaan nyt kun yritti hypätä tuolin vierestä ilman vauhtia, ei sinne päästy millään ja useamman yrityksen jälkeen Malla luovutti. Illalla jatkettiin yrittämistä ja kyllä se sen verran sitten ymmärsi ottaa vauhtia hyppäämiseensä että tuoliin päästiin. Tuolista pois tulo onkin sitten jo toinen juttu joten sinne pääsyy täytyy nyt vielä estää niin kauan kun keksin mitä laitan siihen eteen ettei pudotus ole kovin korkea.