No niin, nyt on palattu normaaliin koiramäärään, elikkä hoitokoirat ovat tulleet ja menneet.

Meidän sakkia siis täydensivät ensin Upsis 1280769564_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten Nino

1280769743_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koitin saada kuvaan kaikki ja onnistuin, ihan oikeasti kyllä siellä kaikki neljä on Hymy

1280769628_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yllättävän hyvin tulivat toimeen ja vieraat koiratkin oppivat talon tavoille pikavauhtia. Ketään ei tarvinnut erotella eri huoneisiin, vaan työpäiväksenikin pystyin jättämään kaikki samaan tilaan. Ainoat kismat näyttivät kehkeytyvän mun huomiostani ja lähinnä noiden poikien välille, mutta siihenkin riitti multa pieni huomautus ja kaikki jatkoivat sopuisasti yhteiseloaan.

Ulkoilut tapahtuivat pääsääntöisesti metsälenkkeinä, aamulla ennen töihin menoa ja sitten iltalenkit tietysti myös. Autoilua se vähän vaati, kun tuota metsää ei ole heti tässä vieressä tarjolla, mutta hyvinhän tuo sujui ja aamullakin kun heräs tarpeeksi aikaisin ehti hyvin tehdä lenkin.

Koirien knssa muu puuhastelu on ollut vähäistä kun on ollut niin kuuma ettei mitään jaksa. Eilen kävin Harjavallassa ottamassa koirien kanssa pientä treeniä ja olin niin tyytyväinen illan tekemisiin Tukittu.

Mallan kanssa otettiin irtoamista ja kyllä se irtosikin tosi komeasti, palkkana lensi namipurkki jossa grillattua broileria. Kannatti siis irtoilla kun siitä sai niin mahdottoman ihanaa herkkua. Muutamalla esteellä ohjausta, sekin meni hyvin kun pikkuneiti ensin oivalsi ettei tässä pidäkkään irtautua vaan kuunnella mua. Sitten oli vuorossa kepit, laitoin ne kahteen osaan väliä n. metri. Siitä otettiin ensin 6 keppiä ja palkka, jatkettiin seuraaville 6 kepille ja palkka, tätä tehtiin kumpaankin suuntaa kaksi toistoa. Väliin otettiin kontaktiharkka A:lla ja sit palattiin kepeille. Nyt otettiin 6 keppiä, josta jatkettiin ilman namituksia seuraaville 6 kepille. Hienot sisäänmenot jes! Onnistuneita toistoja tehtiin kahdesti molemmin puolin ja lopussa sain ottaa jopa hiukan juoksuaskeliakin mukaan. Ihanasti siis ollaan edistytty noiden keppien kanssa, ainakin omasta mielestäni. Lopuksi otettiin vielä puomia, ensin pari toistoa hihnan kanssa ja sit pari ilman hihnaa ja hienosti mentiin tämäkin. Ilman hihnaa olen koittanut yhden kerran joskus alkukeväästä, sen jälkeen ollaan puomi menty aina hihnassa. Jatkossa otetaan noita ilman hihnaa suorituksia mukaan enemmän.

Taralle otettiin noita ohjauskuvioita myös ja irtoamista. Välillä irtos ja ohjautui kauempaakin ohjaten hienosti, mutta noita kysyviä "mitä hä" kertojakin sinne väliin mahtui. Sitten otettiin kontaktiharkkaa ja voi veljet kun Tara pysähtyy hienosti puomin ja keinun alastulolle ilman mitään käskyä ja jää odottamaan mua. Tätä harkkaa tehtiin niin että irtaannuin sivusuunnassa n. 5-7 m esteestä ja todellakin Tara pysähtyi odottamaan että tulen sen sinne kontaktin päähän palkkaamaan, ihana tyttönen Tukittu.

A:n kontakti on sitten asia erikseen ja siinä ei sallita etäisyyttä. Jos olen liian kaukana esteestä saattaa Tara jäädä A:n harjalle odottamaan tai sit tulee esteeltä pois jäämättä odottamaan kontaktille. Tätä me tahkottiin useapaan kertaan, mutta voi olla etten viitsi siihen sittenkään hirveästi panostaa, katsotaan nyt miten tässä voisi edetä.

Leksukin pääsi vähän hyppelehtimään ja kiipeilemään kontakteille. Leksun kanssa olen luovuttanut, en jaksa keskittyä sen ohjauksen opetteluun joten se saa olla mikä on ja hyppelehtiä ilokseen silloin tällöin.

Kaikkinensa oikein hyvä mieli jäi tuosta harkkailusta, noita vaan pitäisi saada lisää. Mulla alkaa keskiviikkona loppuloman vietto, töihin menen viikon päästä torstaina joten tähän väliin olen päättänyt sovittaa näitä harjoitteita ja oikein ajatuksella Silmänisku